Hondenschool

Binding tussen jou en je hond zoals je nergens anders vindt!

Puppycursus

Een goed begin is het halve werk

Een pup goed opvoeden is een van de moeilijkste dingen die er is. Zeker in deze drukke, onvoorspelbare wereld. Het is dus ontzettend belangrijk dat puppy's zich veilig bij ons voelen en al gauw wennen aan allerlei uitdagingen dat het leven in West-Europa met zich meebrengt.

Commando's blijvend onthouden kunnen pups nog niet, dus onze cursus is niet op gehoorzaamheid gebaseerd, maar puur op gedragsmatige sturing.


Tijdens 10 afwisselende lessen van 45 minuten per stuk worden de meeste zaken waar puppy-eigenaren tegenaan lopen behandeld, zoals een goede benchtraining, het eten van voorwerpen van straat, hoe socialiseer je een pup goed, en nog veel meer!

De puppycursus is gericht op honden vanaf 9 weken tot 5,5 maanden oud.

Bindingscursus

Vertrouwen en respect

Onze bindingscursus is speciaal ontworpen voor mensen die een goede band, gebaseerd op onderling vertrouwen en respect met hun hond willen opbouwen. We werken niet met trucjes, commando's en staan niet wekelijks op hetzelfde veldje, maar we gaan samen met jou en je hond te wereld ontdekken, jullie onzekerheden aanpakken en jullie zelfvertrouwen en onderling vertrouwen opbouwen.

In 15 afwisselende lessen komen de meeste situaties die we in het echte leven tegenkomen behandeld, zodat je in alle situaties precies weet hoe je je hond moet begeleiden en wat je zelf nodig hebt. Tussen de wekelijkse lessen door is er volop ruimte om vragen te stellen in de groepsapp die voor elke cursus wordt aangemaakt.

De bindingscursus is gericht op honden vanaf 6 maanden tot 12 jaar oud.

shallow focus photo of dogs on tree log
Ontwikkelingscursus

Groeiende zelfstandigheid

Wanneer je de bindingscursus met succes hebt afgerond, maar je band met je hond nog verder wil uitdiepen en hem op de juiste manier meer vrijheid wil leren geven, dan is de ontwikkelingscursus echt iets voor jou!


Tijdens deze cursus leren we jou en je hond elkaar nog meer en dieper te vertrouwen, waardoor jullie op steeds grotere afstand met elkaar leren communiceren. De oefeningen worden uitdagender en we leren je hoe je een hond veilig kan leren loslopen. 
In 12 lessen van elk een uur gaan we samen aan de slag en wekelijks nieuwe uitdagingen opzoeken. Zodat je hond en jij mentaal flexibel en fysiek in balans komen en blijven.

De ontwikkelingscursus kan enkel gevolgd worden wanneer de bindingscursus met goed resultaat afgerond is en is gericht op honden van 1 tot 12 jaar oud.

pembroke welsh corgi and brown dog running between grasses

Verdiepingscursus

Next level communicatie

De ontwikkelingscursus succesvol afgerond, maar wil je je (puberende) hond verder blijven begeleiden en volledig klaarstomen om overal met je naartoe te kunnen, aangelijnd én los? Meld je dan aan voor de verdiepingscursus.

We leren je hoe je ervoor zorgt dat je hond in alle omstandigheden uitstekend naar je luistert, eerst aan een lange lijn en daarna zonder lijn. Zodat jij en je hond van ultieme vrijheid leren genieten, zonder dat het onveilig wordt. 
In 12 uitdagende lessen van elk een uur gaan we vrijheid aanleren in allerlei situaties. Zo kun je je hond straks niet alleen los laten lopen in het bos, maar in allerlei verschillende omstandigheden met allerlei verschillende prikkels om jullie heen.


De verdiepingscursus is gericht op cursisten die met goed resultaat de ontwikkelingscursus hebben afgelegd en geschikt voor honden van 2 tot 12 jaar oud.  

dog running on beach during daytime

Gevorderden cursus

De ultieme band

Onze hoogste en gaafste cursus, alleen beschikbaar voor volwassen honden en wanneer de voorgaande cursussen succesvol afgerond zijn. 


Wil jij je hond bijna overal los kunnen laten, terwijl hij zich sociaal opstelt, fantastisch luistert en jullie elkaar feilloos kunnen aanvoelen? Dan is deze cursus jullie op het lijf geschreven. We gaan diep in de spiegel kijken die je hond je voorhoudt, leren op energie te communiceren en al onze eigen angsten onder ogen zien. Alleen op deze manier ga jij deze geweldige band onder alle omstandigheden met je hond kunnen creëren.  Zonder fysieke lijn, slechts met een continue mentale verbinding.


De gevorderden cursus is er voor honden en baasjes die de bindingscursus t/m de verdiepingscursus goed afgerond hebben en geschikt voor honden van 3 tot 12 jaar oud.  

Startdata en tijden

Regelmatig starten er nieuwe cursussen, neem contact op voor de actuele startdata en tijden