Over ons

Animal's Faith is in maart 2009 hobbymatig begonnen en is in september 2011 bedrijfsmatig gestart. Dit bedrijf is opgedragen aan Suzi, de Teckel van Liz, haar eerste eigen hond. Zonder Suzi had dit bedrijf nooit bestaan en had Liz nooit de kennis opgedaan, welke ze nu bezit. Helaas is dit meisje veel te vroeg van ons heengegaan.

Door de passie waarmee ons bedrijf gerund wordt, is uitbreiding ook gauw mogelijk. Animal's Faith is op een periode van 2009 - 2012, reeds 4x verhuisd naar grotere locaties en in 2017 uitgebreid met een tweede pand. Uiteraard zullen wij door blijven gaan met groeien, zodat we steeds makkelijker gevonden kunnen worden en u en uw huisdier steeds beter kunnen helpen.

Ons team bestaat uit:

Liz Wolting

Liz is de eigenaresse, gedragstherapeute en onze zogenoemde ‘Alfa’ bij Animal’s Faith. In 2009 is ze Animal’s Faith gestart, waarna ze door de jaren heen al vele uitbreidingen heeft kunnen realiseren. Animal’s Faith is opgedragen aan Suzi, Liz haar eerste eigen hond. Suzi ligt aan de basis van de kennis die Liz nu bezit, en heeft haar honden veel kunnen leren over stabiliteit en rust. Kai, Challa, Maximus, Lyra, Sam en Lilly hebben deze taken nu van haar overgenomen en vormen een roedel van therapiehonden die Liz inzet in haar dagelijks werk. 

Liz neemt niet alleen de dagelijkse bedrijfsvoering, maar ook een deel van de gedragstherapie, trainingen, herplaatsingen, workshops, lezingen en cursussen voor haar rekening. Met een onuitputtelijke bron aan passie en ambitie blijft ze werken om het welzijn van zo veel mogelijk dieren te verbeteren.

Opleidingen

2003 - 2006: Diergeneeskunde, Universiteit Gent
2006 - 2007: Agro- en Biotechnologie, HBA Melle
2008 - 2009: Thuisstudie NTI Dierenartsassistente
2010 - 2011: Uitbater honden- en kattenpension, avondcursus Syntra Hasselt
2012: Honden- en kattenbesluit, LOI, thuisstudie

Werk

Gewerkt op meerdere maneges
Gewerkt bij een dierenwinkel met hondentrimsalon
Meegelopen bij meerdere dierenartsen
Gewerkt als groom op een springstal in België
Vrijwilligerswerk bij het vogelopvangcentrum in Merelbeke
Gewerkt bij een dierenspeciaalzaak, de Zoomart in Gentbrugge/Melle
Gewerkt bij een hondenasiel met tevens paarden, Animal Trust in Melle
Gewerkt bij hengstenhouderij De Brabander in Sint-Niklaas
Gewerkt bij Dierenziekenhuis Limburg als dierenartsassistente in Neerbeek
Gewerkt bij Hagenbeck Stables te Wijnandsrade als personal assistant en dierenartsassistente

Kenji Tiemes

Kenji heeft toen er een vacature online kwam direct gesolliciteerd. Er was toen nog geen plek voor haar in ons team, maar ze stelde meteen voor om vrijwillig te komen werken. Kenji's energie en inzet is inspirerend, we hebben haar dan ook een contract aangeboden, zodra dit kon.

Thuis heeft Kenji 3 eigen honden en een asielhond, die ze traint en begeleid, zodat deze sneller geplaatst kan worden. Kenji is creatief en denkt goed mee over allerlei zaken, problemen en oplossingen. Ze werkt hard aan zichzelf om steeds stabieler en kalmer te worden. In ons bedrijf staat Kenji in voor de trainingen van de (asiel)honden, die onder haar begeleiding met sprongen vooruit gaan.

Robin In de Braekt

Robin is in juni 2015 bij ons als stagiaire begonnen en nooit meer vertrokken. Robins liefde voor dieren werd tijdens haar stageperiode al goed zichtbaar en ze liet duidelijk merken hier verder mee te willen. Al haar vrije tijd naast haar studie en haar baan, zette ze in bij Animal's Faith om zichelf verder te ontwikkelen en meer over dieren te leren.

Sinds juni 2016 hebben wij haar eindelijk een contract aan kunnen bieden en ondertussen ondersteunt Robin ons bij meerdere cursussen en maakt ze zich het lesgeven steeds meer eigen. De honden waarmee ze traint gaan met sprongen vooruit en ze blijft zich inzetten om zichzelf bewuster en zelfverzekerder te maken, zodat ze steeds betere sturing kan geven aan iedereen die dit nodig heeft.

Felicia Habets

Felicia is in februari 2015 bij ons begonnen als stagiaire en sindsdien niet meer weg te slaan bij Animal's Faith! Ondanks haar jonge leeftijd, is zij al zeer zelfbewust en steekt ze veel tijd en energie in haar eigen ontwikkeling. Het is haar doel om stabiel op te groeien, zodat ze honden te allen tijde de stabiliteit kan geven die ze nodig hebben.
Sinds mei 2016 hebben we Felicia dan ook een contract aangeboden, omdat ze zo'n toevoeging is in ons bedrijf! Felicia heeft zich doorontwikkeld in het trainen van honden en geven van cursussen, wat ze met veel passie doet.